17.11.2017
RSS Facebook Twitter Linkedin Digg Yahoo Delicious
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 52

Kirkollisveron pakottaminen Yle-veron tapaan on ollut jo pitkään vaaniva uhka. Kirkko saa jo nyt osansa yhteisöveron tuotoista.

Eroakirkosta.fi palvelun kautta on eronnut kirkosta jo yli 400 000 ihmistä. Raja rikkoutui 1.1.2014.
Lähes kymmenen prosenttia evankelis-luterilaisen kirkon eli valtionkirkon jäsenistä on käyttänyt palvelua kirkosta eroamiseen.

Jokaisella meillä on uskonnonvapaus ja vapaus uskonnosta, kuin myös vapaus kuulua kirkkoon tai olla kuulumatta. Uskovaisen ei tarvitse kuulua kirkkoon, ja uskonnoton voi halutessaan käyttää kirkon palveluja kuulumalla kirkkoon. Toisen mielestä kirkko käyttää rahojansa hyvään, toisen mielestä ei tarpeeksi hyvin, ja joidenkin mielestä rahoja käytetään väärin. Mikäli luotat kirkon kykyyn kuluttaa rahasi, niin meillä ei kellään varmasti ole sitä vastaan.

Viime päivinä perussuomalaisten Pentti Oinonen on päässyt otsikoihin ottamalla kantaa homoavioliittolain muutokseen aamu-tv:ssä ja eduskunnassa. Hän vastustaa lain uusimista ja on perustellut kantaansa biologialla, raamatulla, ja terveellä järjellä. 

Alaikäisen tytön tai pojan ympärileikkaaminen on teko, joka aiheuttaa kipua ja pysyvän ulkonäöllisen ja seksuaalisen haitan. Se loukkaa uhrin ruumiillista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta. Lapsen ympärileikkaaminen rikkoo EU:n ihmisoikeussopimusta ja YK:n lasten oikeuksien julistusta. Myös Suomen perustuslaki takaa lapselle koskemattomuuden tasa-arvoisesti sukupuoleen katsomatta. 

Poliisi tutkii ympärileikkaukset törkeinä pahoinpitelyinä, mutta tuomiokäytäntö vaihtelee. Ennakkotapauksia sekä vapauttavista että langettavista tuomioista on kaikista oikeusasteista. Tämän käytännön selkiyttämiseksi tällä aloitteella halutaan yksiselitteisesti kriminalisoida lapsen ympärileikkaaminen muista kuin lääketieteellisistä syistä.